Hobro opgiver ikke point uden kamp

,

af

Det, der i første omgang så ud til at være en ren tilståelsessag i forbindelse med Hobros angiveligt ulovlige brug af en spiller i fredagens kamp mod AGF – ender nu i et juridisk tovtrækkeri.

Formanden for Hobro IK kaldte det lørdag en “beklagelig procedurefejl”, da det viste sig, at man ikke havde fået overført Adama Tambouras spillercertificat fra hans tidligere klub.

Men lørdag meldte klubben så ud på sin hjemmeside, at man har hyret juridsk bistand.

Sagen er nemlig ikke så ligetil alligevel, hvis man skal forstå Hobro Ik.

Klubben har gennemgået reglerne for Danmarksturneringen og her viser det sig, ifølge Hobro IK, at det ikke nødvendigvis er et krav, at spillercertifikatet skal være overført, før den pågældende spiller kan deltage i en turneringskamp. I stedetkan det være tilstrækkeligt at føre bevis for, at spilleren er frigjort af sin tidligere klub.

Og det var Adama Tambouras – for hans kontrakt med Rander FC var allerede ophørt den 30. juni og derfor mener Hobro ike, at der har været tale om et klubskifte i egentlig forstand og derfor mener klubben, at reglen om overførslen af spiller certifkat måske slet ikke gælder.

Hobro IK har derfor søgt juridisk bistand til at få udarbejdet den endelige redegørelse til DBU´s disciplinærudvalg.

– Jeg er overbevist om, at de tre point bliver i Hobro. Jeg har opfattelsen af, at Hobro IK har en god sag, og vi agter at køre den hele vejen igennem systemet, siger advokat Lars Kühnel, der bistår med det juridiske i sagen til Hobro IKs hjemmeside.

Den endelige redegørelse til disciplinærudvalget i DBU fremsendes i løbet af mandagen.