Danske ministre i audiens hos paven

,

af

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt og miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen skal onsdag i audiens hos Pave Frans i Vatikanet.

Danske ministre skal i audiens hos overhovedet for den katolske kirke, Pave Frans. Arkivfoto:  presidencia.gov.ar (CC BY-SA 2.0)
Danske ministre skal i audiens hos overhovedet for den katolske kirke, Pave Frans. Arkivfoto: presidencia.gov.ar (CC BY-SA 2.0)

Paven ønsker at møde EU’s klima- og miljøministre forud for FN-topmøde om nye verdensmål senere på måneden og klimatopmødet COP21.

Klimaet, miljø og natur har længe stået højt på dagsordenen i Danmark og i resten af EU. I juni meldte Pave Frans sig i koret af markante stemmer, som går til kamp mod de klimaudfordringer, der truer verden. Paven ser forholdet til naturen, brugen af ressourcer og brede klima- og miljøspørgsmål som et moralsk anliggende, der berører menneskeheden og især de fattigste.

Derfor ønsker Paven forud for FN-topmødet om nye verdensmål den 25.-27. september og årets klimatopmøde i Paris i november/december at møde EU’s klima- og miljøministre. Det sker ved en audiens i Vatikanet.

– Danmark har altid været stærkt engageret i klimaspørgsmålet. Jeg synes derfor, det er positivt, at Paven nu også går aktivt ind i kampen for at modvirke klimaforandringerne. Pavens engagement er samtidig med til at opbygge politisk momentum i forhandlingerne forud for COP21 i Paris, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt.

Danmark er kendt i hele verden for sit grønne engagement og stærke løsninger inden for især vedvarende energi og grønne teknologier som vandteknologi, og vi har en stærk stemme i den internationale klima- og miljødebat på grund af vores ambitiøse målsætninger på disse områder.

– Danmark er en lille, men vigtig brik i det store puslespil, som skal sikre rent drikkevand, et sundt miljø og gode livsvilkår over hele kloden – specielt i de allerfattigste egne af verden. Derfor ser jeg frem til at møde Paven i Vatikanet, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Mødet finder sted i Vatikanet onsdag den 16. september og vil foruden EU’s klima- og miljøministre også få deltagelse af de to EU-kommissærer på klima- og miljøområdet. Paven skal også tale til FN’s generalforsamling under topmødet i New York, hvor de nye verdensmål skal vedtages, og hvor miljø- og fødevareministeren er blandt deltagerne.