Dronning Margrethe er årets Julemærkekunstner

,

af

For 150 år siden blev manden bag Julemærket, Einar Holbøll født. Og siden det første Julemærke kom på gaden i 1904 har det været en fast juletradition til støtte for udsatte børn i Danmark.

Hvert år får en kunstner opgaven, at udforme årets Julemærke og i år, er det H.M. Dronningen, der har taget imod opgaven og det glæder man sig over hos Julemærkefonden:

-Vi er rigtig glade og taknemmelige for, at H.M. Dronningen har sagt ja til at udforme dette års Julemærke, siger Julemærkefondens direktør, Søren Ravn Jensen.

-Vi kan ikke forstille os en bedre måde at fejre Einar Holbøll på. Hans idé har gennem årene betydet hjælp til mere end 75.000 børn i Danmark.

Dronningen og Kronprinsessen afslører motivet
Hvordan Julemærket 2015 så ser ud, afsløres ved en begivenhed på Københavns Rådhus onsdag den 28. oktober, hvor H.M. Dronningen som kunstner og H.K.H. Kronprinsessen som protektor for Julemærkefonden, sammen afslører årets motiv.

Majestæten har flere gange givet sin støtte til Julemærkesagen. Første gang var i 1970, hvor hun som tronfølger tegnede Julemærket og igen som kunstner i 2003, hvor det var Julemærke nummer 100. Dronningen har også selv været portrætteret på Julemærket – som lille pige i 1942 og igen i 1972 i anledning af tronskiftet.

Børn i kø til Julemærkehjemmene
Salget af Julemærker er fortsat den største indsamling til de fire danske Julemærkehjem, hvor flere hundrede børn lige nu venter på at få et ophold. Hvert år bor 750 børn midlertidigt på et Julemærkehjem, hvor de får hjælp til at takle problemer som mobning, ensomhed og lavt selvværd.

Årets Julemærke kan købes landet over fra den 29. oktober.