24-årig anholdt for misbrug af teenage-piges billeder

af

pixelcreatures / Pixabay
pixelcreatures / Pixabay
Sydøstjyllands Politi anholdt i går en 24-årig mand i Vejle i en sag om cyber kriminalitet rettet mod en 15-årig pige i News Zealand.

Anholdelsesaktionen blev gennemført i tæt samarbejde med danske ”Nationalt Cyber Crime Center” (NC3) og New Zealands politis NC3.

Den anholdte, der er dansk statsborger, er sigtet for cyber crime rettet imod en 15-årig pige i New Zealand – herunder misbrug af private fotos og hacking af private computere.

Sydøstjyllands Politis efterforskning forud for aktionen har været intensiv – i samarbejde med det nationale Cyber Crime Center og New Zealands politi.

Den 24-årige vil blive fremstilet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Det vil ske bag lukkede døre og her vil man anmode retten om at varetægtsfængsle manden.

Fremstillingen og anmodning om lukkede døre er begrundet ud fra sagens omstændigheder, kompleksitet og hensynet til efterforskningen, oplyser Sydøstjyllands Politi.

– Denne sag er kendetegnet ved et rigtig godt samarbejde – både mellem Sydøstjyllands Politi og NC3, men også i høj grad med New Zealands politi. Det har været gnidningsløst, gensidigt og konstruktivt at samarbejde med et land på den anden side af jorden. Af hensyn til de lukkede døre har vi ikke mere information om sagen på nuværende tidspunkt, siger anklager ved Sydøstjyllands Politi, Niels Tipsmark.