Forretningsudvalget i Region Syddanmark hilser Statsforvaltningens undersøgelse velkommen

af

Et enigt forretningsudvalg i Region Syddanmark taget afstand fra den nuværende forsvarsminister Carl Holsts (V) angivelige misbrug af medarbejders arbejdsindsats i hans tid som regionrådsformand.

Flere medier har i den seneste tid skrevet hvordan Carl Holsts nuværende spindoktor i Forsvarsministeriet, Christian Ingemann, har været ansat i Region Syddanmark, men angiveligt har arbejdet som personlig kampagnemedarbejder for Carl Holst.

Forretningsudvalget i Region Syddanmark har i dag holdt møde og udvalget konstaterer, at der er indicier for, at den tidligere regionsrådsformand Carl Holst har misbrugt en medarbejders arbejdsindsats i forbindelse med valgkampen.

Forretningsudvalget taget i en udtalelse efter mødet afstand fra misbruget og tager endvidere afstand fra “ulovligheder i det omfang, de har fundet sted”, som det hedder i en udtalelse fra udvalget.

Forretningsudvalget bakker op om den undersøgelse, som Statsforvaltningen nu vil lave af sagen, og Region Syddanmark vil stille alle de nødvendige oplysninger til rådighed, ligesom vi vil opfordre Statsforvaltningen til at fremskynde undersøgelsen mest muligt.

Når Statsforvaltningens vurdering foreligger, vil Regionsrådet tage stilling til eventuelle konsekvenser, hedder det i udtalelsen.