Medie: Samtale mellem Elton John og Putin var en telefonspøg

,

af

Kreml afviser at Putin har talt i telefon med Elton John.

Ifølge en opdatering på TWitter fra den britiske musiker Elton John, skulle han have talt i telefon med den russiske præsident Vladimir Putin. Telefonsamtalen skulle være sket efter Elton John offentligt havde sagt, at han gerne ville tale med den russiske præsident om homoseksuelle og transgenders rettigheder i Rusland.

Men en i Kreml afviser man, at telefonsamtalen har fundet sted. Ifølge det russiske medier RT.com så har Putins pressesekretær Dmitry Peskov sagt følgende til pressen: “Jeg ved ikke hvem Sir Elton John har talt med. Men jeg kan med sikkerhed sige, at Vladimir Putin har ikke talt med Sir Elton John”.

Medie: Russiske telefonjokere bag opkald
RT.com skriver, at det de to russiske spasmagere Vovan og Lexus har fortalt mediet, at det var dem, som stod bag tirsdagens internationale nyhedssensation om Putins telefonopkald til Elton John.

De to spasmagere har forklaret til rt.com, at Vovan, eller Vladimir Krasnov, som hans rigtige navn er, udgav sig for at være Putin, mens Lexus, som i virkeligheden hedder Aleksey Stoyarov, udgav sig for at være Putins pressesekretær Dmitry Peskov og oversatte samtalen mellem “Putin” og Elton John.

Vovan og Lexus skal angiveligt have optaget den 11 minutter lange samtale med Elton John, og de har, ifølge rt.com, lovet at offentliggøre samtalen.