To mænd sigtet for menneskesmugling – i to forskellige sager

af

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har sigtet to mænd for menneskesmugling i to forskellige sager.

Torsdag middag bemærkede en politipatrulje, som kørte ved Rødbyhavn, en bil, som holdt parkeret ved Statoil. Der var en mand ved bilen, og da han så politiet, stak han af og forsvandt i en nærliggende bevoksning.

Umiddelbart efter kom en anden mand til den parkerede bil, og efter at have identificeret sig som en 36-årig mand fra Libanon med bopæl i Sverige kørte han ad Sydmotorvejen mod nord. I mellemtiden havde en politihund snuset sig frem til den mand, der stak af.

Det var en 36-årig libysk mand, og det viste sig, at han havde forbud mod at rejse ind i Danmark. Derfor blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven.

Den 36-årige fører af bilen nåede ikke langt, før han på ny blev standset af en politipatrulje. Det viste sig nemlig, at der var sms- og telefonkorrespondance mellem de to mænd, og den 36-årige blev derfor anholdt og sigtet for menneskesmugling.

I den anden sag, som fandt sted kort efter klokken 13, rullede en svensk bil med tre mænd i land fra færgen i Rødbyhavn.

Bag rattet i bilen sad en 35-årig syrer med bopæl i Sverige, og passagererne var to syrere på 36 og 37, som ikke havde nogen gyldig rejselegitimation.

Den 35-årige fører af bilen blev anholdt og sigtet for menneskesmugling, mens de to passager blev anholdt og sigtet for ulovligt ophold.