Hobro-sag: Afgørelse i denne måned

af

DBU oplyser, at man forventer at afgøre sagen Hobros brug af Adama Tamboura i Superligakampen mod AGF inden udgangen af september.

Sagen drejer sig om Adama Tambouras spillercertifikat, som ikke var blevet overført til Hobro IK inden kampen mod AGF. Dermed kan Hobro have brugt spilleren ulovligt.

I første omgang kaldte Hobro-lejret den for “procedurefejl” og erkendte, at man ikke havde fået overført spillercertifikatet. Men efterfølgende har klubben hyret juridisk bistand og er kommet frem til, at det ikke er nødvendigt for klubben at have spillercertifkatet, hvis bare den kan føre bevis for, at Tamboura er frigjort fra sin gamle klub. Og da hans kontrakt med Randers FC var ophørt den 30. juni 2015, mener Hobro ikke, at bestemmelserne omkring spillercertifikatet kan gøres gældende.

Det er nu op til Fodboldens Disciplinærinstans at afgøre om Hobro IK har ret eller ej.

– Protesten er blevet forelagt Hobro, som er kommet med sin redegørelse, som derefter skal sendes til AGF, således at de kan komme med eventuelle supplerende bemærkninger. Sådan skriftveksles sager for de disciplinære organer, indtil begge parter ikke har mere at tilføje. Kun i sager af hastende karakter eller tilståelsessager træffes afgørelserne hurtigere. Når sagen er fuldt oplyst bliver den overdraget til afgørelse af Fodboldens Disciplinærinstans, siger Henrik Andersen, sekretær for Fodbolden Disciplinærinstans til dbu.dk.