Spillerforening vil have et opgør med transfersystemet

af

Den internationale spillerforening FIFPro har indbragt en klagesag mod FIFA ved Europa Kommissionens Generaldirektorat for Konkurrence i Bruxelles.

FIFPro ønsker et opgør med det FIFA-styrede transfersystem, der af FIFPro betegnes som konkurrenceforvrængende, uberettiget og ulovligt, og som i sin nuværende form ikke længere kan retfærdiggøres gennem sportens særegne karakter.

– FIFA har fejlet i sin administration af professionel fodbold, på samme måde som det har fejlet i at lede sig selv. Nogle få aktørers kommercielle interesser trives, mens størstedelen af både spillere og klubber taber. Det er tid til at gå rettens vej og komme disse karteller til livs, da dem, der vinder på disse, er de største klubber, agenter og 3. partsejere, siger Philippe Piat, FIFPro-præsident, i en pressemeddelelse.

Han mener, at Europa Kommissionen har nøglen til reformering af den professionelle fodbold-industri.

Den nyværende struktur i transfersystemet er 14 år gammel og det er, mener FIFPro, nu tid til at gøre op med det systemet:

– Gennem overenskomster kan vi skabe bedre arbejdsmarkedsregler. Med hensyn til klubbernes behov og sammen med en bedre model for fordeling af indtægter kan vi sikre fodboldens fremtid. Spillerne ønsker bæredygtige vilkår for både spillet og fodboldindustrien og vil handle ansvarligt ud fra det, siger FIFPros generalsekretær, Theo van Seggelen, der ikke mener, at man behøver at frygte en fodboldverden uden et transfersystem.