8 personer sigtet for menneskesmugling i weekenden

af

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har sigtet otte personer for menneskesmugling i weekenden. Alle indsmuglingerne er sket ved Rødbyhavn.

Fredag klokken 13.50 kørte en svensk bil med fem personer i af færgen i Rødbyhavn. Der var to syriske mænd med bopæl i Sverige i bilen, og på bagsædet sad en kvinde og to mænd i alderen 22-28 år.

De tre bagsæde passagerer havde ingen gyldig rejselegitimation, og de blev derfor anholdt og sigtet for ulovligt ophold.

De to mænd fra Sverige blev sigtet for menneskesmugling, og de blev taget med til afhøring på politistationen i Maribo.

Da de to sigtede var i familie med de indsmuglede, blev sagen afgjort med en bøde og et forbud mod at indrejse i Danmark.

22-årige varetægtsfængslet
Lørdag kl. 12.15 blev endnu en svensk bil standset i en rutinekontrol ved færgen. Denne gang var der tre mænd i bilen, hvis fører var en 22-årig syrisk mand med bopæl i Sverige. Passagerne var to mænd på 21 og 34 år. Det viste sig, at den 21-årige var registreret som asylansøger i Sverige, mens den 34-årige ikke have nogen gyldig rejselegitimation. De blev begge anholdt og sigtet for ulovligt ophold.

Den 22-årige fører af bilen blev anholdt og sigtet for menneskesmugling. I et grundlovsforhør i retten i Nykøbing F. søndag blev den 22-årige varetægtsfængslet frem til den 13. oktober.

Gemte sig i bagagerummet
Søndag klokken 10.30 blev en 32-årig syrisk mand fra Uppsala i Sverige anholdt, da han kom i land fra færgen.

Med sig i bilen havde han tre passagerer, og ved en kontrol af bilen dukkede den 32-åriges lillebror op, som havde skjult sig i bilens bagagerum.

Den 32-årige blev sigtet for menneskesmugling og blev løsladt igen klokken 19.56, hvor han fik et bødeforelæg.

Samme dag klokken 17.35 blev en 49-årig irakisk kvinde og en 38-årige irakisk mand anholdt og sigtet for menneskesmugling.

Det skete, efter at de i en kontrol i Rødbyhavn var blev standset, og med i bilen var to mænd, hvis identitet politiet endnu ikke har fastlagt, da de ikke havde nogen gyldig rejselegitimation.

Fem afghanske mænd i bil
Søndag aften klokken 23.20 standsede politiet en østrigsk bil, der kom med færgen fra Puttgarden til Rødby.

I bilen var der fem afghanske mænd, de to af dem med opholdstilladelse i Østrig, mens de øvrige ikke havde nogen gyldig rejselegitimation.

De to mænd fra Østrig – der er hhv. 21 og 30 år – blev anholdt og sigtet for menneskesmugling.