Direktøren i Kopenhagen Fur går af

af

Administrerende direktør i Kopenhagen Fur, Torben Nielsen, går af med udgangen af oktober.nDet sker efter aftale med andelsselskabets bestyrelse. Torben Nielsen har været administrerende direktør i Kopenhagen Fur siden 1993.

I stedet vil viceadministrerende direktør Kenneth Loberg, tiltræde som ny administrerende direktør i Kopenhagen Fur.

Allerede i marts 2015 blev vagtskiftet i Kopenhagen Fur forberedt og meldt ud, og når det endelige ledelsesskifte nu er fastlagt til udgangen af oktober, er det udtryk for dels et ønske om, at væsentlige aktuelle beslutninger med strategisk betydning for virksomhedens langsigtede virke mest hensigtsmæssigt sker med den fremtidige ledelse i funktion, og dels et udtryk for hensyn til Torben Nielsens fortsatte efterbehandling af leukemi. Endvidere sker skiftet således sammenfaldende med virksomhedens regnskabsår. Torben Nielsen vil dog i det kommende år stå til rådighed for såvel direktion som bestyrelse.
– Bestyrelsen beklager meget Torbens beslutning, men den må vi have fuld respekt for set i lyset af den betydelige arbejdsindsats og det engagement, som stillingen kræver. Og Torben har desværre vurderet, at hans nuværende situation ikke giver mulighed for fuldt ud at leve op til disse krav, siger Tage Pedersen, formand for Kopenhagen Fur.

Kopenhagen Fur har gennem de cirka 23 år med Torben Nielsen ved roret gennemlevet en bemærkelsesværdig udvikling og vækst og fremstår i dag som en af Danmarks største og mest succesfulde eksportvirksomheder. Samtidig er det lykkedes at placere både de danske minkavlere og deres fælles virksomhed i en absolut verdensledende position.

– Uden at overdrive kan man på godt jysk roligt sige, at både virksomheden og hele den danske minkbranche har gennemgået en ganske fantastisk udvikling i den periode, hvor vi har haft Torben som direktør. Vi har i dag en særdeles velsmurt “maskine”, der tillige bidrager godt til det danske samfund, og vores erhverv nyder da også omgivelsernes anerkendelse som aldrig før. Det er ikke mange danske virksomheder eller ligefrem hele brancher, der har kunnet erobre en enestående verdensledende position, siger Tage Pedersen, og fortsætter:

– Torbens visioner og pionérånd har været et stort aktiv for hele vores branche, og vi har da også i dag en fuldstændig enig bestyrelse og medlemskreds bag de helt nødvendige fornyelses- og vækststrategier, der har bragt os minkavlere og vores fælles virksomhed frem til den position, hvor vi er i dag. Den hovedlinje skal vi fortsætte uændret for fuld kraft, og heldigvis har vi i Kenneth Loberg en rigtig kompetent afløser, som selvsagt allerede er godt i gang.

Kenneth Loberg er uddannet ingeniør og MBA og har tidligere været CEO i Skako Lift A/S samt i WinGroup/Windoor. Siden 2010 har Kenneth været først salgsdirektør og siden også ansvarlig for Marketing og Business Development i Kopenhagen Fur.