Danske myndigheder opmærskomme på containere fra Kina

af

Arkivfoto: druckfuchs / Pixabay
Arkivfoto: druckfuchs / Pixabay
Der kan i den kommende tid komme skibscontainere til Danmark fra den kinesiske havneby Tianjin. De Danske myndigheder vil i så fald tage stikprøve kontroller for at tjekke, om de skulle have rester af sundhedsskadelige kemikalier.

Torsdag den 13. august blev den kinesiske havneby Tianjin ramt af flere omfattende eksplosioner. Eksplosionerne spredte farlige kemikalier i nærområdet.

Nu har de danske myndigheder har modtaget oplysninger om, at enkelte skibscontainere, der på ulykkestidspunktet befandt sig i Tianjin, i den kommende tid kan ankomme til Danmark.

Situationen blev i går drøftet i den nationale operative stab (NOST), og her kom man, på baggrund af den viden man har, frem til den vurdering, at der ikke umiddelbart er nogen sundhedsmæssig risiko ved containerne fra Kina.

Hverken sundheds- eller fødevaremyndighederne har modtaget oplysninger om forurenede containere fra deres internationale meldesystemer. Myndigheder i andre europæiske lande har foretaget stikprøvekontroller af en række containere ligeledes uden at konstatere nogen form for sundhedsrisiko.

De danske myndigheder vil dog i den kommende tid være opmærksomme på ankomsten af containere fra Tianjin og vil foretage stikprøvekontrol for at undersøge containerne for at sikre, at der ikke er rester af sundhedsskadelige kemikalier.