Sepp Blatter afhørt af Schweizisk statsanklager

, ,

af

De schweiziske myndigheder har indledt straffesag mod FIFA-præsident Sepp Blatter. Arkivfoto: Roosewelt Pinheiro/Abr (CC BY 3.0 BR)
De schweiziske myndigheder har indledt straffesag mod FIFA-præsident Sepp Blatter. Arkivfoto: Roosewelt Pinheiro/Abr (CC BY 3.0 BR)

FIFA-præsident, Sepp Blatter er i dag blevet afhørt af den schweiziske statsanklager.

I en pressemeddelelse fra den schweiziske statsadvokat oplyses det, at der i går blev indledt straffesag mod Joseph Sepp Blatter.

Mistanken går på, at Blatter den 12. september 2005 underskrev en aftale med det caribiske fodboldforbund under ledelse af JAck Warner, som var dårlig for FIFA. Samtidig er der mistanke om, at Sepp Blatter ved gennemførelse af aftalen handlede mod FIFAs og/eller FIFA Marketing og TV AGs interesser. Derudover kommer mistanke om, at Sepp Blatter har betalt 2 millioner Schweizer Frank til UEFA-præsident Michel Platini for arbejde udført i perioden januar 1999 til juni 2002. Pengene blev udbetalt i februar 2005, oplyser de schweiziske myndigheder.

FIFA Executive Committee holdt i dag møde og i den forbindelse afhørte repræsentanter fra den schweiziske anklagemyndighed Sepp Blatter. Samtidig blev der gennemført en ransagning af Sepp Blatters kontor i FIFAs hovedkvarter.

FIFA Bekræfter
FIFA bekræfter i en kort meddelelse, at de schweiziske myndigheder har indledt en sag og der har været foretaget en ransagning, hvor der er blevet beslaglagt dokumenter. Desuden bekræfter FIFA, at der har været gennemført “interviews”. Derudover har FIFA ingen kommentar til sagen.

OPDATERES…..