Tre teenagere kørte påvirkede rundt i stjålet bil

af

Torsdag aften kort før klokken 19 fik politiet en anmeldelse om, at nogle unge mennesker kørte rundt i en bil, som formentlig var stjålet.

Politiet ledte efter bilen og fik kort efter kontakt til den stjålne bil på Strandvejen ved Køge. Bilen blev udramatisk standset, hvorefter politiet kunne frihedsberøve en 15-årig dreng og to piger på 14 og 15 år – alle fra Fakse – for at køre rundt i en personbil, der var stjålet i Næstved natten mellem onsdag og torsdag.

De to 15-årige blev begge sigtet for uberettiget at have brugt bilen til kørsel, ligesom begge også blev sigtet for kørsel uden førerret og for kørsel i narkotikapåvirket tilstand.

Vidner havde set begge køre bilen, inden bilen blev standset med den 15-årige dreng bag rattet. Begge fik derfor udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Den 14-årige blev også afhørt til sagen, men kunne ikke sigtes for noget, idet hun er under den kriminelle lavalder på 15 år.

Da politiet var færdige med behandlingen af de unges sag, blev alle tre overgivet til personale fra den institution i Fakse, hvor de opholder sig. De sociale myndigheder vil blive underrettet om sagen, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.