Carl Holst træder tilbage som forsvarsminister

,

af

Carl Holst går af som forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde. PRfoto: Forsvarsministeriet.
Carl Holst går af som forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde. PRfoto: Forsvarsministeriet.
Carl Holsts tid som forvarsminister og minister for nordisk samarbejde er slut.

– Jeg har i dag meddelt statsministeren, at jeg træder tilbage som forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde, oplyser Carl Holst i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Jeg har været glad for og beæret over det privilegium at være minister for et område med så mange dedikerede mænd og kvinder, der hver dag yder en kæmpe indsats for Danmark.

Carl Holst erkender, at det er sagen om hans brug af Christian Ingemann Nielsen som valgkampsmedarbejder, betalt af Region Syddanmark, der er årsag til hans beslutning:

– Men jeg har også måttet erkende, at sager fra min tid som formand for Region Syddanmark er kommet til at skygge for mine muligheder for at gøre en forskel som forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde. Sager, der også efterhånden er kommet til skygge for regeringens arbejde, og det ønsker jeg ikke.

– Derfor har jeg meddelt statsministeren, at jeg ønsker at træde tilbage som forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde af hensyn til forsvaret og af hensyn til regeringens vigtige arbejde, slutter Carl Holst i pressemeddelelsen.

Carl Holst nåede at være forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde i tre måneder.