PET kendte til mistænkt for knivoverfald på betjent

af

Politiets Efterretningstjeneste, PET, oplyser i dag, at tjenesten i forvejen kendte til den 25-årige statsløse palestinænser, som mistænkes for at have stukket en politibetjent med kniv i Center Sandholm.

PET oplyser også, at den 25-årige tidligere har angrebet en svensk minister – oplysninger, som de svenske myndigheder har bekræftet.

I en pressemeddelelse, som PET udsendte i dag står der, at PET havde modtaget oplysninger fra andre danske myndigheder om at den mistænke muligvis ønskede at rejse til Syrien eller Irak og han muligvis kunne være psyikisk ustabil og muligvis kunne være radikaliseret og sympatisere med ISIL (Islamisk Stat -red.). PET var på baggrund af oplysningerne allerede i dialog med asylmyndighederne, inden overfaldet natten til tirsdag.

PET bekræfter, at man i sin efterforskning af den 25-årige har spor, som tyder på, at han kan være radikaliseret og kan have sympati for ISIL.

Den 25-årige er, oplyser PET, sigtet i en tidligere sag om trusler mod en polititjenestemand.

Sagen fra Center Sandholm efterforskes nu af Nordsjællands Politi. PET oplyser, at tjenesten samarbejder tæt med Nordsjællands Politi i sagen.