3900 statslige arbejdspladser rykkes ud af København

,

af

Regeringen præsenterede i dag sin plan for at flytte 3900 statslige arbejdspladser fra Hovedstadsområdet til resten af Danmark.

På et pressemøde torsdag middag præsenterede statsminister Lars Løkke Rasmussen, finansminister Claus Hjort Frederiksen, erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og skatteminister Karsten Lauritzen regeringens plan ”Bedre balance – statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder”.

I alt flyttes ca. 3.900 arbejdspladser, svarende til over 10 pct. af de relevante statslige arbejdspladser i hovedstaden. Det er den største samlede flytning af statslige arbejdspladser nogensinde herhjemme.

Arbejdspladserne flyttes til 38 byer fordelt over hele landet. Flytningen er en kombination af flytning af hele institutioner og dele af institutioner.

Ifølge regeringen gennemføres flytningen af statslige arbejdspladser for at opnå en bedre balance og udvikling i hele landet og for at sikre statslige institutioner, der er tæt på borgere og virksomheder.

Regeringen erkender, at statslige arbejdspladser er ikke i sig selv nok til at skabe vækst, men de er en del af en samlet og offensiv indsats for at sikre vækst og udvikling i hele landet.

Flytningen vil ske under hensyntagen til opretholdelsen af faglige miljøer og effektiv drift af institutioner og myndigheder.

Dokumentation: “Bedre balance – statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder”