Landdistrikter jubler over massiv udflytning af statsjob

af

Hos Landdistrikternes Fællesråd, som blandt andet tæller 40 land- og yderkommuner og en række organisationer, glæder man sig over regeringens plan for udflytning af statslige arbejdspladser til provinsen. Det er en historisk beslutning, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd.

Med statsministeren, erhvervs- og vækstministeren, finansministeren og skatteministeren i spidsen fremlagde regeringen i dag den længeventede plan for udflytning af staslige arbejdspladser. Omkring 4000 statsjob bliver i de kommende år flyttet fra hovedstadsområdet til landdistrikterne. Der er konkret tale om en udflytning af statsjob til op mod 40 byer

Det vækker jubel i Landdistrikternes Fællesråd, som er den overordnede landdistriktsorganisation i Danmark. Fællesrådet, som oprindeligt var med til at starte debatten om “et land i balance”, er den varmeste fortaler for at flytte styrelser og andre dele af staten ud af København.

– Vi er rigtig glade for omfanget af regeringens plan for udflytning af statslige arbejdspladser. Det ser ud til at regeringen har lyttet til vores anbefalinger om at skabe vækst og udvikling i hele Danmark, hvor statslige arbejdspladser jo er en vigtig dimension, siger formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

Formanden er sikker på, at udflytningen vil gavne både landdistrikterne, men samtidig også de enkelte statslige institutioner. Han er samtidig glad for, at udflytningen ser ud til at række ud over universitetsbyerne.

– Det er glædeligt, at regeringen har lyttet til Landdistrikternes Fællesråds klare anbefalinger om, at udflytningerne af statslige arbejdspladser skulle gavne en lang række byer udover universitetsbyerne, slutter Steffen Damsgaard.