30-årig dømt for drab på forsogshjemmet Saxenhøj

af

En 30-årig mand er blevet fundet skyldig i drab på en 69-årig læge og 40-årig socialrådgiver.

Drabene blev begået den 7. maj sidste år på forsorgshjemmet Saxenhøj.

Han blev endvidere fundet skyldig i drabsforsøg mod en beboer på forsorgshjemmet. Endelig blev han fundet skyldig vold mod ansatte på Hvidovre Psykiatrisk afdeling og mod ansatte på retspsykisk afdeling.

Det var et enigt nævningeting ved retten i Nykøbing F. der fredag fandt manden skyldig.

Den tiltalte blev frifundet for straf på grund af sindssygdom, men blev i overensstemmelse med Retslægerådets indstilling og anklagemyndighedens påstand dømt til anbringelse på Sikringsafdelingen ved Psykiatrihospitalet i Nykøbing Sjælland.

Den tiltalte ankede som dommen med påstand om en mindre indgribende foranstaltning.