Privat hjemmepleje konkurs

af

Det private hjemmepleje-selskab Tryghedsplejen er gået konkures. Firmaet har indtil i går varetaget pleje og praktisk bistand for i alt 124 borgere i Odense Kommune. Alle 124 borgere blive kontaktet direkte, oplyser Odense Kommune.

Kommunen indsamler nu den nødvendige viden og indkalder det ekstra personale, der skal til, for at løfte plejeopgaven. Alle borgere vil få den pleje de har behov for.

– Nu er det tredje gang på under to år, at en privat leverandører af hjemmepleje går konkurs her i Odense. På den positive side kan man sige, at vi har stor erfaring med straks at træde og løfte det store ansvar, det er, at sikre at ingen borgere mangler pleje, siger rådmand i Ældre- og Handicapforvaltningen, Brian Skov Nielsen (EL), og fortsætter:

– Det her giver mig anledning til at kontakte socialministeriet og KL for at få set lovgrundlaget kritisk efter i sømmene. Det er helt åbenlyst, at mange firmaer ikke har den økonomiske robusthed, der skal til, for at være pålidelige leverandører af pleje til skrøbelige borgere.

Det frie valg på ældreområdet betyder, at borgere kan vælge om det skal være kommunen eller en privat leverandør, der tager sig af pleje og praktiske gøremål. Alle de borgere, der hidtil har benyttet sig af Tryghedsplejen, vil derfor blive kontaktet hurtigst muligt med henblik på valg af ny leverandør.