Taleban rykker tættere på dansk hjælpeorganisation

af

Endnu en by i Afghanistan er faldet til Taleban, fortæller en kilde til den danske hjælpeorganisation Mission Øst. Byen Baharak ligger øst for Kunduz i provinsen Badhakshan, hvor der i løbet af i går har været heftige kampe mellem Taleban og afghanske regeringstropper.

Taleban angreb Kunduz mandag, men blev drevet tilbage tirsdag af afghanske regeringstropper med luftstøtte fra USA. Torsdag rykkede Taleban igen frem og plantede deres flag på byens torv. Fredag blev de igen drevet tilbage af regeringsstyrkerne og holder nu til i byens udkant.

Mission Øst er den den største enkeltstående danske hjælpeorganisation i Afghanistan og arbejder i landets nordøstlige provinser Baghlan, Takhar og Badhakshan. I sidstnævnte ligger byen Baharak, som netop er indtaget af Taleban.

Det er uklart, hvor meget Talebans fremrykning påvirker Mission Østs hjælpearbejde i området. Mission Østs følger udviklingen minut for minut og gør alt for at sikre og beskytte alle lokale ansatte.

Der er for øjeblikket ingen danske medarbejdere i området.