Udbuddet af ejerlejligheder steg i september

,

af

Fra august til september steg udbuddet af ejerlejligheder med 1,9 procent på landsplan.  Foto: David Buchmann (Boligsiden.dk).
Fra august til september steg udbuddet af ejerlejligheder med 1,9 procent på landsplan. Foto: David Buchmann (Boligsiden.dk).
Fra august til september steg udbuddet af ejerlejligheder med 1,9 procent på landsplan. Alligevel var der 6,3 procent færre ejerlejligheder til salg end på samme tid sidste år, viser helt ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

Bolighungrende storbyboere kan glæde sig over, at der i september var flere ejerlejligheder til salg end i måneden før i alle landets regioner. Udbuddet steg med 1,9 procent fra august til september, og i slutningen af september var der på landsplan ca. 7.250 ejerlejligheder til salg. Alligevel ligger udbuddet 6,3 procent under niveauet fra samme tid sidste år.

– Udbuddet af ejerlejligheder har været faldende siden 2011, så selvom det er steget hver måned siden april i år, har det ikke været nok til at få antallet af lejligheder til salg på niveau bare med sidste år, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

I Region Hovedstaden er udbuddet af ejerlejligheder dykket mindst det seneste år. Her ligger udbuddet i dag kun knap 2 procent under sidste års niveau, mens udbuddet i Region Midtjylland fx ligger over 13 procent lavere i år.

Færre villaer og rækkehuse til salg
I september faldt udbuddet af villaer og rækkehuse med 0,6 procent på landsplan, og udbuddet ligger nu 7,2 procent lavere end i september 2014. Udbuddet har ellers været stigende i foråret og forsommeren, men er faldet igen hver måned siden juli.

– Vi skal tilbage til starten af 2010, før udbuddet af villaer og rækkehuse for alvor var lavere end i dag. Især Region Hovedstaden er ramt med et udbud af villaer og rækkehuse, der i dag ligger 13,2 procent lavere end for bare et år siden. Det er især den faldende salgstid, der har været årsagen til, at udbuddet falder. Salgstiden for villaer og rækkehuse er faldet med over 13 procent det seneste år i Region Hovedstaden, og når husene bliver solgt så hurtigt, kommer der ikke nok nye til salg til at holde udbuddet stabilt, siger Birgit Daetz.