Efterlyst flugtbilist har meldt sig

af

En 26-årig mand kontaktede mandag formiddag Midt- og Vestsjællands Politi og meddelte, at varer fører af en bil, som var impliceret i et færdselsuheld i Roskilde, hvor en cyklist blev kvæstet.

Uheldet skete søndag aften kl. ca. 20.30 på Ringstedvej i Roskilde, hvor en sort Mercedes personbil påkørte en cyklist, som blev kvæstet ved uheldet.

Ambulancepersonale og politiet kørte til uheldsstedet.

35-årig kvæstet
En 35-årig mand fra Roskilde og hans cykel lå midt på vejen, og han blev i ambulancen kørt til Rigshospitalet til undersøgelse og behandling.

Ifølge vidner var den 35-årige i færd med at krydse vejen på cykel fra øst mod vest, da han blev påkørt af en personbil, der efter påkørslen fortsatte ad Ringstedvej mod syd uden at standse.

En bilinspektør og politiets kriminalteknikere undersøgte uheldsstedet og kunne – sammenholdt med vidneforklaringer – konstatere ud fra fundne spor på uheldsstedet, at flugtbilisten var kørende i en sort Mercedes personbil. Desuden blev der fundet glasskår fra en knust lygte på bilen.

Politiet ledte bilen i området, men fandt den ikke. I forbindelse med politiets undersøgelser på stedet var vejen afspærret frem til kl. ca. 00.15.

Bilen blev efterlyst af Midt- og Vestsjællands Politi, men mandag formiddag kontaktede bilens fører politiet og oplyste, at han ville komme ind på politistationen i Roskilde i løbet af eftermiddagen, så han kunne blive afhørt til sagen.

Bilen stadig ikke fundet
Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at den involverede personbil er endnu ikke fundet, men politiet håber på – med hjælp fra den 26-årige – at kunne få identificeret det sted, hvor bilen er blevet hensat efter uheldet.

Politiet vil afhøre den 26-årige omkring de nærmere omstændigheder i forbindelse med uheldet.

Politiet har ikke på nuværende tidspunkt taget stilling til, hvilke bestemmelser den 26-årige skal sigtes efter, hvis det bliver aktuelt.

Efter afhøringen og den yderligere efterforskning, som afhøringen af den 26-årige måtte give anledning til, vil politiets jurister vurdere ud fra de foreliggende oplysninger, om den 26-årige skal fremstilles i grundlovsforhør.