DBU-formand tilfreds med suspendering

,

af

DBUs formand Jesper Møller er tilfreds med suspenderingen af Sepp Blatter og Michel Platini.

De to magtfulde mænd i fodboldverden blev i dag suspenderet i 90 dage. Det er sket efter de schweiziske myndigheder har igangsat undersøgelser af økonomiske uregelmæssigheder mellem de to.

DBUs formand, Jesper Møller, kalder det en ‘grotesk og farce-agtig situation for FIFA og verdens fodbold’.

– Vi har i snart halvandet år kæmpet og råbt op for at få en ny præsident og få ryddet op i FIFA. Vi skal have gennemført flere reformer og sikret større åbenhed og bedre indsigt i økonomien. Derfor er det en grotesk, mærkværdig og face-agtig situation, vi nu står i. Både for FIFA og for mange tusinde menneskers gode arbejde med fodbold i hele verden, siger han til DBUs hjemmeside.

Han finder det naturligt, at FIFA’s Etiske Komité suspenderer Sepp Blatter og Michel Platini så længe der er undersøgelser i gang.

Til februar er der valg til posten som FIFA-præsident og det er et vigtigt valg:

– Det er altafgørende, at vi får ryddet op i FIFA og at vi får en ny præsident, der er indstillet på at gennemføre de nødvendige reformer. Jeg er i dialog med mine nordiske kolleger, så vi sammen kan sikre bedst mulig indflydelse på valget af kandidater. Vi skal have vendt hver en sten nu og få genrejst FIFA til glæde for fodbolden, siger Jesper Møller til dbu.dk.

Læs også: Baltter og Platini suspenderet