Mandlig tasketyv fik en straksdom

af

En 47-årig mandlig misbruger fik onsdag en straksdom under et grundslovsforhør i Retten i Lyngby.

Den 47-årige har siden slutningen af maj-måned begået 13 tyverier – hovedsagligt tasketyverier mod ældre kvinder som var på indkøb – i blandt andet Værløse, Farum og Hellerup. Der var ikke tale om tricktyverier, men lommetyverier.

Han erkendte at det var for at skaffe kontanter til hans misbrug.

Han blev derfor varetægtsfængslet efter dommen.

– Jeg er tilfreds med, at dommeren også mente, at han skulle direkte ind og afsone. Fordi man ellers måske kunne frygte, at han ville foresætte sin kriminalitet for at skaffe penge til sit misbrug. Jeg tror den bedste måde at hjælpe ham ud af sit misbrug på er at han får noget struktur, professionel hjælp og medicin, hvilket han kan få hjælp til fra Kriminalforsorgen, siger anklagerfuldmægtig Andreas Juul Bjørn

Den 47-årige modtog dommen og kærede heller ikke afgørelsen om varetægtsfængsling efter dom.