48-årig mand dømt for drabsforsøg på sin kone

af

Et enigt nævningeting ved Retten på Frederiksberg fandt torsdag en 48-årig mand skyldig i drabsforsøg.

Den 48-årige var tiltalt for den 28. december 2014 at have forsøgt at dræbe sin daværende ægtefælle med flere knivstik i deres dengang fælles lejlighed på Terrasserne i Brønshøj. Den 48-årige har siddet varetægtsfængslet lige siden.

Det fremgik af sagen, at offeret havde i alt 8 stiklæsioner på brystkassen, bugen og på ryggen. Endvidere var der skader på forurettedes hånd, som kunne være afværgelæsioner.

Under sagen afgav den 48-åriges ekskone en forklaring, som fuldt ud blev støttet af de lægelige oplysninger. Hendes forklaring blev endvidere støttet af de iagttagelser, som politiet gjorde i forbindelse med, at de kom til stede i lejligheden. I overensstemmelse med kvindens forklaring var det derfor bevist, at tiltalte i lejligheden overfaldt hende og stak hende 8 gange med en filetkniv, hvor bladet målte 20,5 cm.

Antallet og karakteren af de knivstik, som den 48-årige tildelte sin daværende kone fandt retten det bevist, at han havde til hensigt at dræbe hende, eller i hvert fald anset det som overvejende sandsynligt, at hun kunne dø.

Retten fandt på grundlag af en erklæring fra Retslægerådet, at manden var sindssyg. Derfor kunne han ikke straffes. Retten dømte i stedet manden til anbringelse på psykiatrisk afdeling. Denne afgørelse var ikke enstemmig, idet en nævning stemte for alene at dømme manden til behandling på psykiatrisk afdeling, således at udskrivning og genindlæggelse kunne besluttes af overlægen sammen med kriminalforsorgen.

Den 48-årige mand ankede dommen. Han blev varetægtsfængslet til efter dom.