Politiet dropper 117 hastighedssager fra vejarbejde i Holsted

,

af

Arkivfoto: Rolf Larsen.
Arkivfoto: Rolf Larsen.
En kikser med manglende tilladelse til at nedsætte hastighedsgrænsen betyder nu, at Syd- og Sønderjyllands Politi må droppe 117 sager med bilister som har kørt alt for stærkt ved et vejarbejde i Holsted.

Arbejderne ved et længerevarende vejarbejde på Søndergade i Holsted bad politiet i maj måned i år om fartkontroller, fordi de følte sig meget utrygge og udsatte i forbindelse med deres arbejde. Vejarbejdet foregik på et sted, hvor man var ved at anlægge cykelstier. Hastigheden på strækningen var nedsat til 40 km i timen, men mange kørte meget hurtigere forbi.

Så for at sikre vejarbejderne bedre, blev det i samarbejde med Vejen kommune besluttet at nedsætte hastigheden på stedet til max. 30 km i timen. Alligevel kørte mange for hurtigt. Så blev der desuden lagt bump ud.

Derefter blev der lavet både en ATK-kontrol og en kontrol med manuel lasermåling på stedet. De affødte i alt 117 hastighedssager. Heraf var 23 var klipsager, og 10 var sager med betinget frakendelse af førerretten.

Efterfølgende har Syd- og Sønderjyllands Politi så af egen drift og ved egenkontrol opdaget, at der i forbindelse med nedsættelsen af hastigheden mangler en godkendelse fra Justitsministeriet. Den skal til, når man nedsætter hastigheden til 30 km i timen eller der under.

– Vi mener stadig, at det for at beskytte vejarbejderne var velbegrundet at nedsætte den maksimale hastighed på stedet. Det siger politiinspektør Frits Kjeldsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi. Men vi er selvfølgelig nu gået i gang med at opgive påtalen i sagerne, eftersom den særlige tilladelse fra Justitsministeriet mangler.

Det betyder, at de der har fået en bøde, men ikke betalt den, vil få besked i deres e-boks om, at bøden ikke skal betales.

De borgere, der har nået at betale bøden, vil få den tilbagebetalt indenfor 14 dage, fra de har fået beskeden i e-boks.

Samtidig annulleres klip i kørekortet og betingede frakendelser.

Vejarbejdet på det omtalte sted er afsluttet.