Politiet efterforsker et muligt våbensmuglernetværk

af

Håndgranater og maskinpistoler var blandt de våben, som en rutinekontrol i Rødby Færge afslørede i sommers.

Kontrollen fandt sted den 27. juli i år i et samarbejde mellem Sydsjællands og Lolland-Falsters politi og SKAT.

Under kontrollen traf de en mand fra Bosnien. Det viste sig, at han havde bilen fuld af våben. Helt nøjagtig 10 håndgranater og 13 skydevåben – heraf 4 håndvåben og 4 maskinpistoler. Manden blev anholdt og sigtet efter våbenloven. Han har siddet varetægtsfængslet siden da.

– Vores opfattelse er, at denne mand er en del af et større våbensmuglernetværk. Og derfor har vi holdt møder med en række internationale samarbejdspartnere – herunder også med myndigheder på Balkan, da vi er overbevist om, at våbnene stammer der fra, siger politiinspektør Kim Kliver.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har selvfølgelig særlig fokus på om disse våben var tiltænkt rocker-/bandemiljøet.

– Efterforskningen pågår stadig, og vi kan ikke afvise, at der vil komme flere anholdelser i denne sag i ind- eller udland, slutter Kim Kliver.