Politiet efterforsker gaderøverier og overfald i Nordsjælland

af

Foto: Politi.dk
Foto: Politi.dk
Nordsjællands Politi efterforsker fire grove gaderøverier og et overfald på en buschauffør som fandt sted fredag aften og natten til lørsdag i Hørsholm-området.

Fredag 9. oktober lidt før kl. 21.45 befandt en gruppering på seks unge mennesker i sekstenårs alderen sig i bus 501 S på vej til Kokkedal Station. Gruppen bestod af 5 personer, tilsyneladende etnisk danske, samt en 6. person, tilsyneladende etnisk afrikansk. En af personerne truede med kniv en medpassager til at udlevere sin mobiltelefon af mærke iPhone 5S.

En halv time senere var samme gruppe med bussen, nået frem til stoppestedet ved Hørsholm Midtpunkt, hvor en fra gruppen truede en forurettet, der stod ved stoppestedet, med tæv til at udlevere sine cigaretter, hvilket han gjorde. Gerningsmanden her var angiveligt af afrikansk etnisk oprindelse.

Klokken ca. 23.06 overfaldt gruppen, i bus 150 S, der befandt sig på Usserød Kongevej udfor nr. 89,buschaufføren med flere knytnæveslag i brystet.

Ca. klokken 00.40 – natten til lørdag – overfaldt gruppen, der nu var på ca. 10 personer, herunder en pige, på Vestre Stationsvej ved Rungsted Station to kammerater, hvor den ene fik frastjålet sin studiekort og den anden frastjålet en mobiltelefon under udøvelse af vold i form af en skalle. De forurettede angiver, at gerningsmanden skulle være af afrikansk etnisk oprindelse.

Det er foreløbig lykkedes politiet at identificere to personer fra gruppen, der blev anholdt søndag formiddag og eftermiddag. De blev fremstillet i grundlovsforhør i formiddags i Retten i Helsingør. De blev begge varetægtsfængslet.

Politiet er i besiddelse af videoovervågning fra bussen, der viser gerningsmanden/mændene i ”aktion” samt de øvrige personer, der var med i gruppen. Politiet er i færd med at ”banke” på døre, for at få gruppens enkelte personer identificeret, så afhøring som vidne eller medvirkende kan finde sted.

Desuden er politiet ved at indhente overvågning, som knytter sig til de øvrige nævnte forbrydelser. Det sker med den hensigt at få identificeret gerningsmændene, eller personer, der har medvirket ved forbrydelserne, oplyser Nordsjællands Politi.

Politiet til røvere: Fortæl jeres version
Nordsjællands Politi opfordrer personer i gruppen, som var med ved røverierne til at fortælle deres version af det der skete, hvis de skulle føle trang til det. Politiets efterforskningskoordinator Susan Larsen kan kontaktes på telefon 25 66 01 33. Politiet er også interesseret i at høre fra eventuelle vidner, som har overværet røverierne.