Familier flygter fra kamphandlinger i det nordlige Afghanistan

af

Mission Øst har uddelt hygiejneudstyr og opstillet latriner i flygtningelejre nær Taloqan og Faizabad for at forhindre smitsomme sygdomme.

Mission Østs kontor i Afghanistan uddelte sidste uge 480 kasser med hygiejneartikler til familier, der er flygtet fra kamphandlingerne mellem Taleban og regeringsstyrker i storbyen Kunduz og andre steder i det nordlige Afghanistan.

De internt fordrevne familier har søgt tilflugt på åbne arealer uden for Taloqan, Faizabad og andre byer. De fleste af de fordrevne bor i telte. Behovet for hjælp er enormt, og de fordrevne mangler bl.a. mad, sanitet, husly til vinteren og psykosocial støtte.

Mission Øst har reageret hurtigt og uddelt hygiejneartikler for at forhindre spredning af smitsomme sygdomme. Samtidig har Mission Østs medarbejdere bygget midlertidige latriner – fem til kvinder og fem til mænd. Mission Øst vurderer løbende behovene med henblik på at styrke indsatsen.

I Afghanistan arbejder Mission Øst i provinserne Baghlan, Takhar og Badakhshan. Hjælpeorganisationen etablerer vandsystemer, bygger fremkommelige veje og støtter bæredygtigt landbrug i området. Samtidig trænes befolkningen i at dyrke jorden med hårdføre afgrøder og i at håndtere og forebygge naturkatastrofer. Mission Østs indsats modvirker fattigdom og hjælper mennesker, som er ofre for konflikt og naturkatastrofer.

For to uger siden angreb hundredvis af Taliban-krigere den strategisk vigtige storby Kunduz ikke langt fra Mission Østs kontorer i det nordlige Afghanistan og indtog sygehus, politistation og befriede hundredvis af islamistiske fanger fra byens fængsel. Mission Øst følger situationen tæt.