Medie: Krigen mod IS har kostet godt 300 millioner kroner

af

Syv F16 fly har været indsat i krigen mod Islamisk Stat. Arkivfoto: Værnsfælles Forsvarskommando
Syv F16 fly har været indsat i krigen mod Islamisk Stat. Arkivfoto: Værnsfælles Forsvarskommando
Det har indtil videre kostet 324 millioner kroner for forsvaret at deltage i krigen mod Islamisk Stat. Det skriver Ekstrabladet.dk.

For de penge har forsvaret sendt syv F-16 fly samt personale til en luftbase i Kuwait og fløjet 547 missioner og kastet 503 bomber mod Islamisk Stat i Irak.

Ifølge Ekstrabladet.dk har Forsvaret brugt 416 millioner på missionen. Men da forsvaret under alle omstændigheder villa have haft en udgift på 92 millioner kroner til bl.a. løn til det faste personel og uddannelse, er der 324 millioner kroner tilbage, som forsvaret skal finde finansiering til i reserven til internationale operationer.

Det flyvende danske bidrag til Operation Inherent Resolve var aktivt fra den 16. oktober sidste år til den 1. oktober i år, hvor den danske mission midlertidigt blev afbrudt for at trække fly og personel hjem til Danmark.
.