Gældsrådgiver tiltalt for bedrageri og underslæb

af

En mand i 60’erne, der sagde han ville hjælpe sine kunder af med deres økonomiske problemer, er nu tiltalt for bedrageri og flere tilfælde af underslæb. Det skriver den norske netavis VG.no.

Manden har fået kontakt til sine kunder gennem annoncer i flere lokalaviser.

En af kunderne er en kvinde fra Frederiksstad, som har betalt manden mindst 82.000 kroner for at få hjælp til sine økonomiske problemer.

Ifølge VG.no havde kvinden brug for hjælp til at få ryddet op i sin enkeltmandsvirksomhed. Manden fortalte, at hun skulle lade være med at betale regningerne og i stedet sende dem til ham, så han havde det totalte overblik. Det gjorde hun så i to år.

– Jeg havde ingen inkassosager eller betalingsanmærkninger, før jeg mødte ham. Men det har jeg nu, fortæller kvinden til VG.no.

Hun fortæller også, at manden havde fortalt hende, at hendes kreditorer var villige til at sænke hendes gæld. Men efterfølgende har hun selv kontaktet sine kreditorer og her fået at vide, at manden havde fået afslag på at få sænket gælden.

Kvinden valgte tilsidst at politianmelde manden, efter de skulle have været i banken for at underskrive et lånedokument, så hun kunne betale sine kreditorer. Men manden dukkede aldrig op og aftalen blev udsat flere gange. Og tilsidst ringede kvinden til banken og fik her at vide, at den ikke havde noget kundeforhold til hende.

– Da jeg nævnte navnet på manden som hjalp mig med min økonomi, genkendte de det med det samme og sagde, at vedkommende havde gjort det før. De opfordrede mig til at politianmelde ham, siger kvinden til VG.no.

‘Gældsrådgiveren’ nægter sig skyldig i anklagerne. Sagen mod ham starter i Frederikstad tingsrett til december.