Tre drenge hædret for heltemod: Reddede klassekammerat

af

Tre unge drenges hurtige indsats var medvirkende til at redde en klassekammerat, der i forbindelse med Skolernes Motionsdag mistede bevidstheden i svømmehallen. De unge redningsmænd modtager nu ros og gaver for deres resolutte indsat.

Fredagen før skolernes efterårsferie står traditionen tro i motionens tegn, når skoleelever landet over dyrker sport til lands, vands og i luften som en del af Skolernes Motionsdag. Det er typisk en dag fyldt med sjov og leg for de mange elever, der forventningsfulde ser frem til ferien.

Men for især Jeppe Hornbek Friedrichsen, Mikkel Toft Zeberg Sørensen og Nikolaj Bohsen fra 6. klasse på Grundskolen i Tønder vil det næppe være dagens dyst i sport, der vejer tungest i erindringen. For havde det ikke været for de tre kammeraters hurtige indsats, kunne dagen have fået et helt andet udfald.

Som en del af en triatlon skulle eleverne svømme baner i det store bassin i svømmehallen i Tønder Sport- & Fritidscenter. I den forbindelse mister en elev fra sjette klasse pludselig bevidstheden og synker dermed under vandet. Det får de tre klassekammerater til at reagere lynhurtigt. To af drengene dykker under vandet og får ved fælles hjælp trukket den bevidstløse kammerat op til overfladen, mens den tredje tilkalder hjælp.

En tililende forældre, der tilfældigvis også af og til arbejder som livredder i svømmehallen, får trukket den bevidstløse elev op af vandet og påbegyndt førstehjælp. Samtidig alarmerer den tilstedeværende livredder alarmcentralen og henter ildflaske.

Den resolutte indsats gør, at eleven efter kort tid kommer til bevidsthed igen. Og efter en undersøgelse på sygehuset kunne drengen samme eftermiddag vende hjem igen.

Hædret for heltemod
Efter en velendt ferie blev de tre drenge onsdag hædret for deres flotte indsats.

Det skete, da formanden for Børn- og Skuleudvalget, Henrik Mehlsen, og svømmehallens bademester, Lone Madsen, besøgte eleverne på Grundskolen i Tønder. Her blev de unge drenge rost for deres flotte indsats og fik samtidig overrakt diplomer, gavekort og klippekort til svømmehallen.

– At reagere hurtig i en situation som denne er altafgørende. Men det er også vigtigt at holde hovedet koldt og tænke klart. Begge ting formår de tre drenge trods deres unge alder, og det er meget flot, udtaler Henrik Mehlsen, der ved siden af rollen som formand for Børn- og Skoleudvalget også er mangeårig Falck-redder.

Han støttes af bademester Lone Madsen, der også kun har roser til overs for indsatsen:

– Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sende en stor ros og tak til alle, der var med til, at vi trods alt fik en lykkelig udgang på en ellers uhyggelig episode. Men en særlig stor ros skal lyde til Jeppe, Mikkel og Nikolaj, der med deres lynhurtige og meget flotte reaktion gjorde en kæmpestor forskel. At kalde dem nogle af hverdagens helte er ikke en underdrivelse. Det har de fortjent.