Hun kæmpede mod Islamisk Stat – nu har politiet taget hendes pas

af

Joanna Palani har flere gange været i kamp mod Islamisk Stat i Syrien – nu har Københavns Politi taget hendes pas. Det skriver berlingske.dk.

Den unge dansk-kurdiske kvinde har gennem mere end et år frit kunnet rejse frem og tilbage for at deltage i kampene sammen med de kurdiske Peshmerga-styrker, der er officiel hær for den kurdiske delstat i Irak.

Men nu er det slut. Københavns Politi har nemlig givet hende udrejseforbud og taget hendes pas. Det er sket med hjemmel i en omstridt lov fra marts måned i år.

Begrundelsen er at hun har kæmpet for YPG – en kurdisk milits med tilknytning til PKK, som er på EUs og USAs terrorliste. Men det er forkert, fortæller Joanna Palani til b.dk:

– At politiet tager en så drastisk beslutning at fratage mig mit pas på baggrund af forkerte oplysninger, er simpelthen chokerende. De ved, at jeg ikke udgør nogen fare for statens sikkerhed, og Danmark er selv med til at træne og støtte Peshmerga.

Berlingske.dk skriver, at mediet er i besiddelse af en officiel skrivelse fra Peshmerga, der viser, at Joanna Palani er tilknyttet en af deres særlige enheder som sergent.