Ny måling: Disse partiledere klarer sig bedst og dårligst

af

Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkeparti er den partileder som har klaret sig bedst siden folketingsvalget. Det viser en undersøgelse som Søndagsavisen har lavet. Foto: Folketinget.
Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkeparti er den partileder som har klaret sig bedst siden folketingsvalget. Det viser en undersøgelse som Søndagsavisen har lavet. Foto: Folketinget.
Kristian Thulesen Dahl (DF) er den partileder, der har klaret sig bedst siden folketingsvalget, og De konservatives Søren Pape Poulsen og den radikale Morten Østergaard er klare bundskrabere. Det viser en ny måling, som Søndagsavisen bringer.

Med 21 procent af vælgerne, der i en YouGov-survey angiver, at Thulesen Dahl er den mest succesfulde partileder, er det en cementering af hans strategi, mener politisk kommentator på Altinget.dk Erik Holstein.

– Førstepladsen må være en lettelse og en opmuntring, for det viser, at vælgerne har accepteret, at han ikke er gået i regering og mener, det er rigtigt, han bedre kan markere sig udenfor, siger han til Søndagsavisen.

På andenpladsen med 14 procent kommer den nyvalgte S-formand Mette Frederiksen, og det er lidt overraskende, mener kommentatoren.

– Hun har ikke markeret sig særligt meget, men nu er hun dog begyndt at komme lidt ud af Helle Thorning-Schmidt skygge med sin markering af, at dagpengesystemet godt måtte koste mere i åbningsdebatten.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen befinder sig på en fjerdeplads med 10 procent, mens de tre bundskrabere Pia Olsen Dyhr (SF), Søren Pape Poulsen (K) og Morten Østergaard får henholdsvis to og en procent.

Se hele listen her:
Hvilken partileder synes du har klaret sig bedst siden Folketingsvalget 18. juni?

1. Kristian Thulesen Dahl (DF) 21 %
2. Mette Frederiksen (S) 14 %
3. Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) 11 %
4. Lars Løkke Rasmussen (V) 10 %
5. Anders Samuelsen (LA) 6 %
6. Uffe Elbæk (Å) 6 %
7. Pia Olsen Dyhr (SF) 2 %
8. Søren Pape Poulsen (K) 1 %
9. Morten Østergaard (RV) 1%