Ny LO-formand: ikke alle kan få deres vilje

LO danner rammen om et stærkt tværfaglig fællesskab, mener LO’s nye formand Lizette Risgaard. Hun vil åbne LO og styrke dialogen med forbund og græsrødder. Og så glæder hun sig til et fortsat parløb med FTF.

– Jeg vil gerne tydeliggøre værdien af det tværfaglige fællesskab. Og åbne op for at også medlemmerne kender nogle af mellemregningerne. Det skylder vi dem, der har valgt os og også står på mål for kursen, siger Lizette Risgaard.

Hun vil inddrage og lytte grundigt til alle forbund. Store som små.

– Selvfølgelig kan alle ikke få deres vilje, når vi skal finde løsninger i et stort fællesskab. Men alle forbund, offentlige som private, små som store, skal inddrages, høres og have mulighed for at bidrage til løsningerne.

Fællesskab uden faggrænser
Det tværfaglige fællesskab i LO er stærkt, mener hun. Det viste kampen mod Ryan Air.

– Vores kamp for ordnede forhold i sagen mod Ryanair var en sejr for fællesskabet, på tværs af forbund og fag. Her viste vi, hvad vi kan, når vi står sammen i stærke fællesskaber med klare holdninger. Lønmodtagerne vandt. Og den danske model vandt, siger Lizette Risgaard

– Vi er stærkere sammen. Det er vi, når vi som nu skal favne 17 forbund – og det skal vi også være, når vi tager FTF’s 72 organisationer med. Nu skal vi arbejde videre med at vurdere fordele og ulemper i LO/FTF-projektet. Det har kongressen vedtaget. Nu skal vi i arbejdstøjet, slutter Lizette Risgaard.