Anklagemyndigheden vil reservere retsdage i terror-sag

af

I sagen om en 23-årig mand der er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 114e om terrorstøtte, ønsker anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi nu at forhåndsreservere retsdage i sagen.

– Der er endnu ikke rejst tiltale i sagen, men efterforskningen og de juridiske overvejelser om eventuel tiltale, er nu så langt fremme, at vi vurderer at det vil være hensigtsmæssigt at forhåndsreservere datoer i retten. Det ønsker vi navnlig på grund af sagens omfang og varetægtsfængslingens udstrækning, siger advokaturchef Jens Rasmussen.

Sigtet for terrorstøtte
Den 23-årige mand er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 114e ved på et tidspunkt i 2013 i mindst et tilfælde at være rejst til en ikke præciseret lokation i Syrien for at fremme virksomheden for Islamisk Stat.

Den 23-årige er også sigtet for forsøg på overtrædelse af straffelovens paragraf 114e. Denne sigtelse går på, at han i foråret 2015 har forsøgt at udrejse til en ikke præciseret lokation i Syrien for der at fremme virksomheden for Islamisk Stat. Denne udrejse mislykkedes, da hans pas blev inddraget af politiet.

Den 23-årige er endvidere sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 119, stk. 1, om trusler mod en politiassistent.

Efterfølgende er der yderligere rejst sigtelse mod den 23-årige for medvirken til brandstiftelse.

Han nægter alle forhold og er omfattet af navneforbud.

Klar i februar
Anklagemyndigheden vil kunne være klar til at påbegynde retssag medio februar 2016 og antager at sagen vil kræve omkring 8 retsdage. Den nøjagtige tilrettelæggelse vil dog ske i et nøje samspil mellem Retten i Glostrup, sigtedes advokat og anklagemyndigheden.

Dertil kommer at i henhold til Straffeloven, så er det justitsministeren der i sidste ende afgør tiltalespørgsmål, når det handler om forbrydelser mod statsforfatningen og de øverste statsmyndigheder, terrorisme m.v.