Mand truede 13-årig pige til sex

af

En 23-årig mand er i dag ved retten i Næstved blevet dømt i en sag, hvor den 23-årige var tiltalt for at gennem en længere periode at have udnyttet en pige seksuelt ved at true med at offentliggøre kompromitterende billeder af pigen. Pigen var første gang 13 år gammel.

Den 23. marts i år modtag Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en anmeldelse fra Sorø Kommune om, at en nu 15-årig pige var brudt sammen i skolen og havde fortalt, at hun gennem længere tid var blevet seksuelt udnyttet af en nu 23-årig mand.

Overgrebene var begyndt da pigen var 13 år. Hun havde chattet med en ung mand, som gennem chatten havde optaget en video af hende, hvor hun ikke havde haft så meget tøj på. Denne video havde han truet med at lægge ud på internettet, hvis ikke hun havde sex med ham. Dette havde gentaget sig adskillige gange, hvor manden havde truet og afpresset pigen til forskellige seksuelle ydelser i en periode over knap to år.

Den nu 23-årige mand blev anholdt den 23. marts og sigtet for voldtægt ved anvendelse af vold eller trussel om vold (overtrædelse af straffelovens §216, stk., 1 nr. 2). Han har været varetægtsfængslet siden da.

I dag faldt der dom i sagen, og den 23-årige mand blev idømt 3 år og 6 måneders fængsel. Han blev varetægtsfængslet efter dommen, som han modtog.

Anklager i sagen Daniel Dokkedahl siger:

– Det er en umådelig trist sag, der handler om udnyttelse af værste slags, og det er noget, vi ser på med største alvor. Derfor er jeg også tilfreds med, at dommeren fulgte vores anbefalinger med hensyn til strafudmålingen.

– Vi kan ikke advare nok, når det handler om færden på de sociale medier. Det er utroligt svært at kontrollere, og desværre findes der mennesker, som udnytter dette. Heldigvis har der i denne sag været voksne omkring pigen, der ikke tøvede med at kontakte politiet, så snart de fik mistanke om, at der var noget galt.