Politibetjent sygemeldt efter aktion på Christiania

,

af

En del af udbyttet ved onsdagens aktion på Christiania. Foto: Københavns Politi.
En del af udbyttet ved onsdagens aktion på Christiania. Foto: Københavns Politi.
Københavns Politis Task Force Pusherstreet gennemførte onsdag formiddag en aktion mod fire boder i Pusherstreet.

Civilklædte betjente stillede sig i kø ved boderne og da det blev deres tur råbte de politi, hvorefter de foretog anholdelse af fire mænd i alderen 21, 25, 30 og 35 år. Den 35-årige mand, der tidligere er dømt i pushersagerne under operation Nordlys, forsøgte at stikke af fra politiet, men blev dog efter en kort løbetur fanget. I forbindelse med transporten tilbage til boden sparkede den anholdte en polititjenestemand hårdt på knæet. Betjenten blev efterfølgende behandlet på skadestuen og er nu sygemeldt, oplyser Københavns Politi.

-Da betjentene forlod Pusherstreet blev der af maskerede vagter kastet sten mod politipersonalet, der gudskelov ikke blev ramt, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Københavns Politi.

I forbindelse med ransagning af boderne blev der fundet våben og ulovlige effekter. Blandt andet fundet en stor røggranat, hvor splitten var fastgjort til nogle mælkekasser med strips, som en form for lurminering, en 400 ml. stor peberspray, samt en økse.

-Det er bekymrende – både for Københavns Politi og for de fredelige christianitter – at betjente bliver mødt med potentielt invaliderende stenkast, når vi griber ind mod den dybt kriminelle og stærkt organiserede kriminelle underverden. Det er også bekymrende, at vi finder en røggranat, der kan medføre meget stor skade for uskyldige hvis den udløses enten forsætligt eller ved et uheld, siger Steffen Thaaning Steffensen.

To af de anholdte blev fremstillet i Dommervagten i dag. Den 35-årige sigtet for lov om euforiserende stoffer og vold mod tjenestemand, medens den 21-årige kun er sigtet for lov om euforiserende stoffer. Begge blev fængslet i 13 dage for gentagelse af deres kriminalitet – hashsalg. De øvrige to anholdte er løsladt efter endt sagsbehandling.