Betjent kom til skade ved Superliga-brag i Midtjylland

af

En politiassistent kom lettere til skade, da han blev ramt af kasteskyts op til Superliga-kampen mellem F.C. Midtjylland og Viborg FF. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

I løbet af dagen fulgte politiet supportere fra begge hold, da tidligere opgør mellem klubberne har givet anledning til ordensmæssige problemer.

– Kl. 17.35 søgte en gruppe supportere fra FC. Midtjylland mod området, hvor Viborg supporterne opholdt sig. Gruppen søgte konfrontation med politiet, og blev standset på Markedspladsen i Herning. I den anledning måtte politiet trække stavene for at få supporterne til at efterkomme politiets anvisninger, oplyser Vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi Anders T. Olsen.

– Kl. 18.00 bevægede begge grupperinger mod stadion ad politiets anviste ruter. På hjørnet af Messevejen/Vardevej i Herning ville en gruppe FC. Midtjylland supportere ikke efterkomme politiets anvisninger, hvilket medførte en konfrontation, så politiet igen måtte trække stavene. I den forbindelse kom en politiassistent lettere til skade, da han blev ramt af en ukendt genstand. Politiassistenten blev undersøgt af vagtlæge, oplyser vagtchefen og tilføjer:

– Sagen efterforskes som vold mod tjenestemand.

Politiet skrev udskrev en bøde for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, 8 bøder for overtrædelse af fyrværkeriloven, 12 bøder for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og to bøder for overtrædelse af maskeringsforbuddet.