23-årig sønderjyde kåret som årets landmand

af

Som 21-årig studerende købte Bart Pelgröm egen gård med 190 køer. I dag modtog han titlen som årets unge landmand på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning.

Mod og målrettethed er årsagerne til at den 23-årige sønderjyde Bart Pelgröm i dag modtog titlen som årets unge landmand, der blev uddelt på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning.

– Vi har talt meget om, hvor svært det er for unge at komme ind i erhvervet. Den her pris er et bevis for at det faktisk kan lykkes og det er jeg meget glad for, sagde formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, da han uddelte prisen.

Vinder Bart Pelgröm var stadigvæk studerende på Gråsten Landbrugsskole, da han som 21-årig fik et ja fra banken til at skrive under på en købsaftale, der gjorde ham ejer af en gård med 190 køer. I dag driver han en mælkeproduktion med 280 køer og arbejder på at udvide til 400.

-Du har nået meget på få år med en målrettet indstilling. Stort tillykke med det du har nået, sagde Martin Merrild til Bart Pelgröm.

30 unge landmænd under 35 år var indstillet til prisen som Landbrug & Fødevarer, Landbrugsavisen og Gjensidig står bag.

Ved prisuddelingen havde landbrugsdirektør i Gjensidig, Britta Bjerregaard, også rosende ord til både vinderen og de øvrige tre finalister.

– I har alle fire haft modet til at springe ud på dybt vand uden at vide, hvor bunden var. At i står her, beviser at der stadigvæk er banker som tror på landbruget, sagde hun.

Bart Pelgröm fremhævede sin familie, og i særdeleshed sin far, for at han i en så ung alder har kunnet realisere sin drøm om at blive selvstændig.