Over 10.000 taget for at køre for stærkt

af

Arkivfoto: Rolf Larsen.
Arkivfoto: Rolf Larsen.
På syv dage blev kunne politiet konstatere flere end 10.000 tilfælde af, at der blev kørt hurtigere end tilladt på de danske gader og veje. Det skete under politiet landsdækkende indsats mod hastighedsoverskrifedelser, som fandt sted i sidste uge.

I perioden fra mandag den 26. oktober til søndag den 1. november gennemførte dansk politi en målrettet indsats mod de trafikanter, der kørte for stærkt i trafikken. Og i alt blev der konstateret lige under 10.500 hastighedsoverskridelser.

Af dem var godt 5.400 overskridelser af den generelle hastighed i byerne. Flere end 1.600 overskridelser af den generelle hastighed på landeveje og motorveje, mens
Knap 3.200 overskred den skiltede hastighed på vejene.

Til trods for at opgørelser fra Vejdirektoratets Hastighedsbarometer viser et fald i gennemsnitshastigheden på de danske veje de senere år, er antallet af hastighedsovertrædelser i sidste uges kontrol, ifølge Rigspolitiet, udtryk for, at hastighed stadig er et problem for trafiksikkerheden og derfor kræver politiets fortsatte opmærksomhed.

Risikoen for ulykker og ulykkernes alvorlighed øges, når der bliver kørt med for høj hastighed. I cirka halvdelen af alle dødsulykker med personbil i 2013 kørte føreren over hastighedsgrænsen.