Sverige indfører grænsekontrol

af

Fra klokken 12 i dag vil Sverige indføre grænsekontrol. Det skriver svt.se.

Indførelsen af grænsekontrollen sker efter Migrationsverket – der svarer til det danske Udlændingestyrelsen – har oplyst, at det er kommet under et alvorligt arbejdspres, fordi mange flygtninge og migranter er søgt til Sverige i den seneste tid. Migrationsverket har derfor bedt den svenske regering om at indføre grænsekontrol, for at lette deres arbejde.

Desuden anser politiet, ifølge SVT.se, at der er en trussel mod den offentlige orden og indre sikkerhed i Sverige. Politiet har dog ikke bedt om grænsekontrol.

Den svenske indenrigsminister Anders Ygeman (S) sender i forbindelse med grænsekontrollen en signal til de andre EU lande:

– Sveriges signal til de øvrige EU lande er glasklar. Sverige er det land som har taget størst ansvar i Europa for flygtningekatastrofen. Skal vi klare denne fælles udfordring, så må de andre lande være med til at tage deres ansvar.

Sverige har siden september i år registreret 80.000 asylsøgere. Det er lige så mange som landet havde i hele 2014.

Grænsekontrollen skal vare i de kommende ti dage.