På trods af 76 lovovertrædelser: Vognmand må stadig drive vognmandsvirksomhed

af

Retten i Horsens afgjorde torsdag, at en 55-årig selvstændig vognmand fra Juelsminde-området stadig har lov til at drive vognmandsvirksomhed.

Baggrunden for afgørelsen er, at vognmanden tilbage i januar i år blev idømt tre måneders fængsel samt tre års ubetinget frakendelse af førerretten og en bøde på 156.000 kr. for i alt 76 forhold. Disse bestod primært i kørsel på anden mands førerkort – og de overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne, som det medførte.

– Efter domsafsigelsen i januar blev dommen sendt til Trafikstyrelsen til orientering. Det medførte, at Trafikstyrelsen i maj måned traf en afgørelse om at tilbagekalde vognmandens tilladelser til at udføre godskørsel for fremmed regning. Denne afgørelse begærede den 55-årige vognmand så indbragt for retten, forklarer konstitueret senioranklager ved Sydøstjyllands Politi, Pernille Moesborg.

Det er altså Trafikstyrelsens afgørelse om at tilbagekalde vognmandens tilladelser, som Retten i Horsens omgjorde i går.