Syv års fængsel til tidligere Bandidos-præsident

,

af

Arkivfoto: Rolf Larsen
Arkivfoto: Rolf Larsen
En 43-årig tidligere Bandidos-præsident i Kolding, blev torsdag idømt syv års fængsel for narkohandel.

Den 43-årige blev dømt for at være hovedgerningsmand bag modtagelse med henblik på videreoverdragelse af i alt ca. 5 kg amfetamin fordelt over 10 tilfælde fra maj til december 2014, ca. 700 gr. hash og nogle andre mindre alvorlige forhold.

Sammen med den 43-årige blev en 32-årig medgerningsmand idømt 4 år bl.a. for involvering i handlen med ca. 2½ kg af de 5 kg amfetamin.

Bag torsdagens domme ligger en længerevarende efterforskning gennemført af Task Force Vest. Den omfattende efterforskning har ført til anholdelse af den 43-årige præsident for Bandidos i Kolding, efterfulgt af dagens fængselsdom for involvering i narkohandel. Dernæst blev hans afløser på posten som rockerklubpræsident også som resultat af efterforskningen sat ud af spillet med en dom i Vestre Landsret den 26. august 2015 på 1 år og 6 måneders fængsel for besiddelse af 500 g amfetamin til videresalg. På fredag forventes den tredje Bandidospræsident i rækken også dømt, når han skal i retten tiltalt for narkotikahandel.

Det er Sydøstjyllands Politis opfattelse, at efterforskningens succes med at få den ene klubpræsident efter den anden varetægtsfængslet og efterfølgende idømt lange straffe for narkotikakriminalitet, er en medvirkende årsag til, at der ikke længere er et Bandidos-klubhus i Kolding.

– Vi er meget tilfredse med efterforskningens succes og med at der ikke længere er en rockerklub i Kolding, siger sagens anklager Gitte Dyhr Thomsen og tilføjer:

– Denne sag må vist endnu engang slå et stort hul i historien om klubber for mænd, der bare roder lidt med motorcykler, tilføjer hun.