Er der gået inflation i julekalendere?

af

Der var engang, da familien samledes foran TV’et, for at følge med i årets julekalender. Det var hyggeligt og bagefter kunne man snakke med alle andre om hvad der var sket, for de havde set det samme. Men det er efterhånden blevet sværere.

Først var det Danmarks Radio, som sørgede for julekalenderen. Og de af os, som kunne se svensk TV, kunne følge med i den svenske også.

Så kom TV2 til i 1988 og begyndte at sende julekalender.

Og siden er der nærmest gået inflation i at sende julekalender. I år sender DR ikke mindre end ti julekalendere.

DR 1 sender ‘Absalons Hemmelighed’. DR Ultra sender ‘Julekongen’ ‘Piratskatten’, ‘Bubbers Juleshow’ og ‘Jultra – Store nørdernes julekalender’. DR Ramasjang sender ‘Nissebanden’ og “Sebastians Jul” og ” DR 3 sender et afsnit hver dag frem til jul af ‘Casper og mandrilaftalen’ og dertil kommer, at DR på nettet hver dag streamer et afsnit af ‘Jul på Slottet’ og ‘Bamses Julerejse’.

Udover de nævnte julekalendere, sender DR også andre programmer, som de selv kalder julekalendere, f.eks. “Mens vi presser citronen”, der dog ikke sendes hver dag.

TV 2 nøjes med at sende en enkelt julekalender, nemlig ‘Juleønsket’.