Fik 13 års fængsel for drab på søster

af

En 25-årig syrisk mand blev mandag ved Retten i Horsens idømt 13 års fængsel for drab på sin søster.

Den dømte er fundet skyldig i at dræbe søsteren med adskillige stik og snit med en kniv sidste år i december – og i at flygte fra Psykiatrisk Afdeling på Horsens Sygehus i juni måned i år, mens han var varetægtsfængslet i surrogat.

– Denne sag er kørt som en nævningesag, fordi der er påstand om fængselsstraf på mere end fire år, og efter de fem dages domsforhandling, hvor vi har afhørt i alt syv vidner – herunder flere medlemmer af den dræbtes familie – er jeg tilfreds med, at den tiltalte nu har fået sin dom, og at sagen har fået en afslutning, siger anklager for Sydøstjyllands Politi Anna Holm og fortsætter:

– Udover fængselsdommen er den 25-årige mand desuden frakendt retten til at modtage ydelser efter søsterens død; herunder retten til arv, forsikringssummer og pensioner – og han er udvist fra Danmark med indrejseforbud for bestandig.

Den dømte har været varetægtsfængslet i surrogat siden den 29. december 2014- dog afbrudt i perioden 29. juni til den 24. juli 2015 efter flugten fra Psykiatrisk Afdeling. Den 25-årige blev efter flugten fundet i Grækenland, og han har siden været varetægtsfængslet i surrogat på Psykiatrisk Hospital i Risskov. Efter dommen afsoner han direkte i et dansk fængsel.

Den 25-årige modtog dommen.