Tre teenagere dømt for røverier og vold

af

Tre 16-årige dreng blev onsdag ved retten i Helsingør dømt for blandt andet røveri, tyveri, lov om euforiserende stoffer og biltyveri.

Det omfangsrige anklageskrift mod de tre drenge blev udformet på baggrund af episoder den 9. og 10. oktober.

I løbet af fredag aften og natten til lørdag den 9.-10. oktober begik gerningsmændene flere røverier og overfald, inden de sidst på natten stjal nøglerne til en bil, som de kørte væk i.

De tre unge mænd, der alle var 16 år gamle på gerningstidspunktet, er alle blevet idømt ungdomssanktion.

Den ene, A, blev dømt for 3 røverier, vold mod en buschauffør, besiddelse af hash, tyveri og biltyveri.

Den anden, B, blev dømt for 3 røverier, vold mod en buschauffør, tyveri og biltyveri.

og den tredje, C, blev dømt for 2 røverier og biltyveri.

Vold og gaderøverier

De tre unge mænds færden begyndte fredag 9. oktober cirka kl. 21.45, hvor gruppen befandt sig i bus 500S fra Kokkedal Station.

I bussen truede en af gerningsmændene (B) en medpassager med kniv til at udlevere sin mobiltelefon, mens en anden af gerningsmændene (A) fratog medpassageren mobiltelefonen og slog ham.

Omkring kl. 22.15 var gruppen nået frem til busstoppestedet ved Hørsholm Midtpunkt, hvor de tre gerningsmænd truede en person med tæsk til at udlevere en pakke cigaretter.

Senere på aftenen truede A buschaufføren i bus 150S på Usserød Kongevej, inden A og B slog og forsøgte at slå buschaufføren med knyttede næver.

Da gruppen efterfølgende var stået af bussen, dannede B og C sammen med uidentificerede medgerningsmænd en truende kreds om to forurettede, så de ikke kunne slippe væk, hvorefter B nikkede den ene forurettede en skalle og fratog de forurettede henholdsvis et ID-kort og en mobiltelefon, da de forsøgte at afvise ham.

Da natten faldt på, gik A og B ind i en uaflåst forretning i Kongevejscentret i Hørsholm sammen med to medgerningsmænd. Her blev der stjålet kontanter, en mobiltelefon samt et sæt bilnøgler Bilnøglerne blev senere brugt til at stjæle den dertilhørende bil.

– Jeg er meget tilfreds med, at retten fandt de tiltalte skyldige og var enig i anklagemyndighedens påstand om, at de tiltalte skulle idømmes ungdomssanktion. Det er nogle meget grove forbrydelser, hvor der under et af røverierne blev truet med kniv, ligesom de har været flere sammen om forbrydelserne. Der har været flere forurettede, heriblandt en buschauffør, der bare passede sit arbejde. Politiet har arbejdet hurtigt og effektivt med efterforskningen, så de tre tiltalte blev pågrebet og dømt hurtigt, udtaler anklagerfuldmægtig Anne-Mette Wedell Seerup fra Nordsjællands Politi.

Nordsjællands Politi modtog under efterforskningen talrige tip fra vidner, efter at havde bedt offentligheden om hjælp på blandt andet Facebook til at stykke aftenens hændelser sammen.

De tiltalte henholdsvis ankede, tog betænkningstid og modtog dommen.