Københavns Universitet undersøger nu Esben Lunde Larsens ph.d.

,

af

Københavns Universitet indleder nu en undersøgelse af uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsens ph.d.-afhandling. Foto: Kim Vadskær.
Københavns Universitet indleder nu en undersøgelse af uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsens ph.d.-afhandling. Foto: Kim Vadskær.
Københavns Universitet indleder nu en undersøgelse af uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsens ph.d.-afhandling om Grundtvig.

Det sker efter Det Teologiske Fakultet ved København Universitet i dag har modtaget en anmodning om at undersøge ph.d.-afhandlingen fra Esben Lunde Larsen selv.

Anmodningen er kommet efter længere tids omtale i pressen af Esben Lunde Larsens afhandling, hvor der er fremsat flere påstande om, at der skulle optræde både plagiat og selvplagiat i afhandlingen.

– Det er en usædvanlig og overraskende sag, der nu bliver rejst. Universitetet tager sager om god videnskabelig skik meget alvorligt og vil nu undersøge, om der er belæg for at foretage en større udredning af sagen. Det rådfører jeg mig med Akademisk Råd om. Vi tilstræber en kultur, hvor der tales åbent om, hvad god forskning er, siger dekan for Det Teologiske Fakultet Kirsten Busch Nielsen.

Ph.d.-afhandlingen blev bedømt af et bedømmelsesudvalg og forsvaret i december 2012 efter et offentligt forsvar.

Dekanen vil nu – i samråd med ph.d.-skolelederen – beslutte, hvordan sagen skal belyses. Det vil i første omgang ske via et sagkyndigt udvalg, der kan rådgive om videre sagsskridt.