To teenagere fængslet for røveri vold og frihedsberøvelse

af

To teenagere blev i dag varetægtsfængslet, sigtet for ulovlig tvang, røveri, vold og frihedsberøvelse.

Sigtelserne kommer efter en episode den 3. december udenfor Tarup Centret i Odense, hvor de antastede to drenge på 13 og 14 år. De to drenge blev under trussel om vold tvunget til at gå med hen til en garage, hvor de bl.a. blev tvunget til at aflevere deres mobiltelefoner. Efter et par lussinger til den yngste af drengene blev begge tvunget til at ryge en joint, som gerningsmændene gav dem. Drengene fik lov til at forlade garagen efter at være tilbageholdt i ca 1 time med ordene “I er nu løsladt og kl. er 19.00”.

De to teenagere blev torsdga fremstillet i grundlovsforhør ved retten i ODense og her valgte dommeren at varetægtsfængsle den ene, en 15-årig dreng, i fire uger, mens den anden, en 19-årig mand, blev varetægtsfængslet en uge.

Begge de varetægtsfængslede er kendt for berigelseskriminalitet. Særligt den 15-årige har indgået i flere sager vedrørende røverier og vold, inden han blev 15 år.

Dommeren varetægtsfængslede den 15-årige med henvisning til, at der var bestemte grunde til at frygte, at han på fri fod vil begå ligeartet kriminalitet samt hensynet til den efterfølgende efterforskning. Den 19-årige blev ligeledes varetægtsfænslet med henvisning til hensynet til efterforskningen.

Den 19-årige kærede kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten, mens den 15-årige, der blev varetægtsfængslet på en lukket institution for unge, accepterede kendelsen om varetægtsfængsling.